Egészség rovatunk
Kedves Olvasónk!
Ebben a rovatunkban rendszeresen közreadunk
az egészségmegőrzéséhez kapcsolódó tanulmányokat, leírásokat.
Jó olvasást kívánok!
Dr. Szabó Endre


Föoldal

Szolgáltatásaink

Programajánlataink

Látnivalók a környéken

Galéria

Áraink

Elérhetőségünk

Szálláfoglalás

Programajánlatunk

                       Együtt a család

Hosszú hétvégi családi program
3 nap/2 éjszaka

Ugye Ön is megfogadta, hogy a gyerekek nem ülnek sokáig a TV előtt, hogy többet lesznek együtt?

Kiránduljanak a  MÁTRA gyönyörű erdőiben, és pihenjenek az aprtmanházunkban!

A tájegység jelentős részét a Mátra, az Északi-középhegység középső, része teszi ki. Itt van az ország legmagasabb pontja, a Kékes (1014 m). Gyalogtúrákat lehet tenni a csodálatos erdei környezetben, miközben a tiszta, friss levegő megtisztítja tüdőnket. Vendégeink körében kedvelt kirándulóhely Sástó, ahol a csónakázás és a tó körüli sétautak igazán kedves időtöltés.

Téli időszakban lehet szánkózni is a Mátrafüredi szánkópályákat igénybe véve. Gyalogolni természetesen hó-mentes időben is lehet, a kiterjedt turistaútvonal-hálózatot követve. Ilyen a sárga sáv jelzésű Rákóczi turistaút, melyet II. Rákóczi Ferenc fejedelem tiszteletére neveztek el így; Parádfürdőtől Gyöngyösig vezet, és hossza több mint 30 kilométer. Ennek rövidebb és kíméletesebb változata az úgynevezett „kis Rákóczi turistaút”.

Az  együtt töltött idő sok élményt és örömet hoz Önnek és családjának.

Hívja a 06/70/94 99 193 telfonszámot és foglalja le apartmanjukat!

A csomag tartalma:
  • 2 éjszakás elhelyezés kényelmes apartmanban, felszerelt konyhával, ebédlőrésszel, fürdőszobával,terasszal, kábel TV-vel és Wifi csatlakozással,

A csomag ára: 3 nap/2 éjszaka: 17.500 Ft / 2 fő

2 felnőtt foglalása esetén. 6 - 14 éves korig 3.600 Ft / 2 éj. szállás.

Az idegenforgalmi adó külön térítendő, melynek értéke 18 év fölött: 450 Ft/fő/éj.

   Az ajándékutalvány év végéig felhasználható.   Az ajánlat 2 fő foglalásától egész évben érvényes, kivéve ünnepek alkalmával.

  Elérhetőségünk:

Cím: Mátrafüred, Pálosvörösmarti u. 32.

E-mail: info@apartmanegeszseghaz.hu

Telefon:  06/70-94-99-193, 

Amikor eljön a nyár...

Amikor eljön a nyár, a vakáció, szabadság és nyaralások időszaka, igyekszik mindenki több időt tölteni a szabadban, leginkább a vizek mellett. A mértékkel alkalmazott lég és napfürdő rendkívül fontos, főleg, ha aktív pihenéssel párosul. Azonban vigyázni kell, hogy a napfürdőzést ne vigyük túlzásba, mert a kellemes nyaralás szenvedéssé változhat, ha nem vagyunk elővigyázatosak.


Fotó: A késő délutáni napozás kevésbé ártalmas,
mint a dél körüli.

Bár már kezd lecsengeni a csokoládébarnára sült szépségideál divatja sokak számára még mindig a bronzbarna bőr jelenti nyáron a szépséget. Ezt túlzott napozással próbálják elérni, aminek azonban komoly egészségkárosító hatása van. A nem mértékletes napozás következménye jó esetben égő bőrpír, de kialakulhat másodfokú égési seb, napszúrás, hőguta, s később akár bőrrák is.

Szükség van tehát néhány alapvető szabály betartására:

Kerüljük a napozást 11-től 14 óráig! Ilyenkor a legerősebb a napsugarak károsító hatása. Tudni kell, hogy a vízfelületek mellett és a magaslati helyeken ez a hatás még intenzívebb.

Bőrünket fokozatosan szoktassuk a naphoz, először csak 10-15 percet tartózkodunk a napon, majd mindennap 5 perccel tovább, így akár 60-90 percre is emelhetjük a napfürdő időtartamát.

Csecsemőknél, kisgyermekeknél még fokozottabb elővigyázatosságra van szükség, náluk az első napozás csak 1-5 percig tartson.

Kánikulában, forró nyári napon, ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, könnyen megtörténhet, hogy napszúrást kapunk.

Tünetei: sápadtság, hideg veríték, szédülés, hányinger, hányás, szapora légzés és szívverés, fejfájás, súlyosabb esetben izomgörcsök, eszméletvesztés.

A napszúrást megelőzhetjük, ha nem tartózkodunk túl sokáig a napon, inkább félárnyékban napozzunk, fejünket vászon, vagy szalmakalappal védjük, s ügyeljünk az izzadással elvesztett folyadék és ásványi só elégséges pótlására.

Aki az óvatosság megtartásával, de napozni szeretne, annak feltétlenül ajánlott a fényvédő faktorral ellátott napozókrém használata. Az sem árt, ha a bőrnek a nap okozta öregedését is megelőző, kettős hatású: fényvédő és bőrtápláló krémeket választunk. Ilyen magas fényvédő faktorral ellátott és a bőr ráncosodását megakadályozó krém az aloe-balzsammal készült napozó krém.

Szeretettel várjuk az APARTMAN-EGÉSZSÉGHÁZBA!

Bejelentkezés,helyfoglalás: 06/21/200-06-36,  06/70-99-94-193,
 E-mail:info@apartmanegeszseghaz.hu
www.apartmanegeszseghaz.hu,  
 Föoldal
Szolgáltatásaink
Programajánlataink
Látnivalók a környéken
Galéria
Áraink
E
lérhetőségünk
szálláfoglalás