Egészség rovatunk
Kedves Olvasónk!
Ebben a rovatunkban rendszeresen közreadunk
az egészségmegőrzéséhez kapcsolódó tanulmányokat, leírásokat.
Jó olvasást kívánok!
Dr. Szabó Endre


Föoldal

Szolgáltatásaink

Programajánlataink

Látnivalók a környéken

Galéria

Áraink

Elérhetőségünk

Szálláfoglalás


Programajánlatunk

EGÉSZSÉGES ÉLET FÁJDALMAK NÉLKÜL

Hogyan tudja megőrizni munkaképességét, idős korban is birtokolni fizikai és szellemi teljesítőképességét, hogyan tud panaszmentes és fájdalommentes életet élni?

Vegye igénybe  10 napos gyógy programunkat !

Nagyon sokan szenvednek hasonló betegségekben, és néha igen komoly következményekkel kell számolniuk.
Összeállítottunk egy tíz napos programot, mely tartalmazza a Mofetta széndioxid fürdő tudományosan igazolt gyógyító erejét, melyet orvosi beutalással kedvezményesen tud igénybe venni.
Ezt a kezelést egészíti ki a  Bioptron fényterápia, a biorezonenciás kezelés, a Kneip kúra elemei, az aromaterápia és a test-lélelek-szellem harmóniája.

A  Mofetta széndioxid fürdő alkalmazása több évezredes múltra tekint vissza, az I. században Celsus és Plinius amfiteátrumszerűen kiképzett medencékben, mofettákban kezelték betegeiket. A XVI. században Paracelsus égési sérülések, fekélyek, női betegségek esetén használta a gyógygázt. Erdélyben a népi gyógyászatban 600 éve alkalmazzák. A széndioxid gáz értágító hatását 1858-ban Lister írta le. 

A mátraderecskei gyógygáz, a magyar balneológia új, egyedülálló gyöngyszeme, mely jelentősen hozzájárul az ország érbetegeinek, egyes reumatológiai kóresetek színvonalas ellátásához, rehabilitációjához.

A csomag tartalma:
  • 7 éjszakás elhelyezés kényelmes apartmanban, felszerelt konyhával, ebédlőrésszel, fürdőszobával, vagy zuhanyozóval, terasszal, kábel TV-vel és Wifi csatlakozással,

A csomag ára: 60.000 Ft / 2 fő / 7 éj

Az idegenforgalmi adó külön térítendő, melynek értéke 18-70 év között: 450 Ft/fő/éj.

Az ajánlat 2 fő foglalásától egész évben érvényes, kivéve ünnepek alkalmával.

Elérhetőségünk:

Cím: Mátrafüred, Pálosvörösmarti u. 32.

E-mail: info@apartmanegeszseghaz.hu

Telefon: 06/70-94-99-193, 


Egészséges táplálkozás
Táplálkozás ízületi problémáknál
pár jó tanács


Az ízületi betegek hetente
kétszer kényeztessék magukathalétellel!

Tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy az egészséges táplálkozás segíthet a gyulladásos ízületi panaszok enyhítésében.

A disznóhús szó szerint fájhat. A reumatológusok tudják, hogy a gyulladásos rohamok a zsíros állati élelmiszerek fogyasztása után gyakran fájdalmasan támadnak.Ezért lehetőleg gyakran mondjunk le a zsírban gazdag húsokról.

A hal egészséges – főleg az ízületi betegségekben szenvedők számára. Nemcsak létfontosságú jódot, szelént és D-vitamint tartalmaz, hanem omega-3 zsírsavakban is gazdag. Az ízületi betegek hetente kétszer kényeztessék magukat halétellel.

A gyulladt ízületeknek különösen sok E-vitaminranemcsak a szabad gyököket teszi ártalmatlanná, hanem gátolja a gyulladáskeltő hírvivőanyagok képződését is. Ezért az ízületes betegek nagy adag E-vitamin van szükségük. A megfelelő mennyiségű E-vitaminnak kedvező hatása van a gyulladásos folyamatra és az agy fájdalomközpontjára. Ennek az az oka, hogy valószínűleg az E-vitamin bevitelével csökkenthetik a hagyományos fájdalomcsillapítók adagját.

A diétáknál az alacsony szénhidráttartalom helyett inkább a kiegyensúlyozott kombinált étkezés alényeg.

Nem kérdés, hogy az ízületi panaszokban szenvedőknek vigyázniuk kell a súlyukra. Mert minden fölösleges gramm terheli a már amúgy is igénybe vett ízületeket. Ezért
kerüljük a túl szigorú táplálkozási szabályokat. Mert ha élvezzük az evést, az a lelket is egészségesen tartja
. A táplálkozási szakértők a kiegyensúlyozott kombinált étkezést tanácsolják, illetve a lakto-vegetáriánus táplálkozásra történő hosszú távú áttérést.
 
Akár baráti körben vagy a párunkkal – együtt könnyebb lefogyni. Közösen bevásárolhatunk, főzhetünk, és kölcsönösen motiválhatjuk egymást a kitartásban. Az interneten is találhatunk sorstársakat, akikkel támogathatjuk egymást.

Javasoljuk, hogy hozzunk létre egy  klubot, ahová várjuk mindazokat, akik szeretnének megszabadulni felesleges kilóiktól és hajlandóak pár napot közösen eltölteni az APARTMAN-EGÉSZSÉGHÁZBAN.

Mi legyen a klub neve?
Ki lesz az alapító?
Mikor keltjük életre a klubot?

Várjuk észrevételeiket, javaslataikat az alábbi E-mail címre!

Szeretettel várjuk az APARTMAN-EGÉSZSÉGHÁZBA!

Bejelentkezés,helyfoglalás: 06/21/200-06-36,   06/70-94-99-193,  
E-mail:foglalas@apartmanegeszseghaz.hu
www.apartmanegeszseghaz.hu,  
 Föoldal
Szolgáltatásaink
Programajánlataink
Látnivalók a környéken
Galéria
Áraink
E
lérhetőségünk
szálláfoglalás